Свободен достъп до електронни образователни ресурси

65

Център за книгата и Библиотеката отправят покана за семинар „Свободен достъп до електронни образователни ресурси“ на 14. юни 2019 г. от 10.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещ на събитието е проф. д-р Пламен Милтенов, а дискутант е д-р Радостина Тодорова.

Семинарът „Свободен достъп до електронни образователни ресурси“ акцентира върху Open Educational Resources (OER). Това са материали за преподаване и самоподготовка, намиращи се в публичното пространство и с лиценз, който позволява безплатен достъп, използване, адаптиране от преподаватели, без ограничения. Ще бъде споделен опитът на Университета Сейнт Клауд, Минесота, САЩ и ще бъдат предложени ресурси, подходящи да подпомогнат преподаването в отделни програми на НБУ.

Пламен Милтенов е информационен специалист и преподавател в университет „Сейнт Клауд“, Минесота, САЩ. Той се е обучавал в различни университети в България, Австрия и Университета на Флорида, САЩ. Притежава магистърска степен по библиотечно-информационни науки от Доминиканския университет и дипломи от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Университета на Виена, Австрия и Университета на Флорида, САЩ. Успешно е защитил докторат и в областта на образованието от Университета в Северна Дакота, САЩ и Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“, България. Неговите професионални интереси са насочени към нови технологии, онлайн комуникация между факултет и студенти, уеб дизайн и мултимедия, интерактивно и уеб развитие в обучението. Използването на социални медии в институцията, обучение чрез игри и геймификация, блокчейн и микрокредитирането в образованието, VR/AR/MR, както и OER в образованието са най-новото предизвикателство, в което той трупа компетенции.

Регистрирайте се за участие на бюро „Справочно-библиографска информация“ в библиотеката на тел. 02/8110 296.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля напишете коментар!
Име