Списание „Следва“

80

По време на Международната седмица на свободния достъп до научна информация 21-27 октомври 2019 г. ще бъдат представени изданията на Нов български университет, включени в портал „New Bulgarian University Academic Journals Portal“, използващ платформа с отворен код „Open Journal Systems“. 

„СЛЕДВА“ с ISSN 1311-9060 (принт) и ISSN 2682-9681 (онлайн) е списание за университетска култура, издавано два пъти годишно от Нов български университет в София. Списанието стартира през 2000 г. и до момента има 39 броя. Заглавието му е игра на думи, която означава едновременно „да уча в университета“ и „да продължа“. Материалите варират от специализирани академични есета и части от по-големи изследвания до рецензии и текстове, написани от студенти. Списанието има раздели за литературознанието, философията, историята на изкуствата, театъра, киното, визуалните изкуства, паметта за близкото минало, академичните пътешествия, творческото писане и други. Главен редактор е д-р Биляна Курташева. Графичният дизайн е дело на съвременния художник Надежда Олег Ляхова.

Портал „New Bulgarian University Academic Journals Portal“ е достъпен от началната страница на сайта на НБУ, в сектор Център за книгата, като връзката е „Електронни периодични издания на НБУ“. Всички издания в него се индексират на латиница (преобладаващо на английски език) до ниво автор и заглавие на отделна статия. Системата предлага едновременно търсене във всички периодични издания по автор или ключови думи в заглавието и резюмето. Информация за изданията на български език ще е достъпна, както и досега в страниците на съответните департаменти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля напишете коментар!
Име