Здравейте!

35

Макар да не ни виждате, тук сме двама –  Марина и Ясен. Ясен е преподавател в НБУ, а Марина е ученичка в 4 клас. Нашите приятели тук ни помолиха да кажем няколко думи за библиотеката и нейната детска колекция. Ето ни, и казваме това, което си мислим.

Най-хубавото за Марина е, че макар да е на 10 години, тя вече има карта за библиотеката, която не струва нищо и с която може да идва в НБУ, когато си поиска. Картата е със снимка и е много готина. Колегите могат да ви я покажат, ако искат. Ние обичаме да четем. Ясен може би малко повече от Марина, но това е така, защото той е стар, а работата му е да философства. По времето, когато е бил ученик, не е имало даже Интернет и кабелна, а по телевизията са се излъчвали само два канала с много малко детски предавания. Какво друго му е оставало да прави, освен да чете?

Една от любимите книги на Марина всъщност не е само една, а цяла поредица. Това е поредицата „Пърси Джаксън  и боговете на Олимп“ от Рик Риърдън. Има я в колекцията „Библиотека за ученика“ на първия етаж в библиотеката. Там има и доста други книги. Някои от тях сме взимали и за Матей, който е в 8 клас. Засега обаче Марина продължава с Пърси Джаксън. Стигнала е до петата част –  „Последният олимпиец“ и смята, че е вълнуващо. Хубаво е, че може да я чете колкото си иска, защото книгите от „Библиотека за ученика“ нямат срок, в който да ги предадеш обратно. Единственото условие все пак е да ги върнете, когато ги прочетете, за да могат и други хора да ги взимат.

Това е. Марина и Ясен ви поздравяват!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля напишете коментар!
Име