Loeb Classical Library

23

До 11 август 2020 г. Библиотеката на Нов български университет организира временен достъп до дигиталната Класическа библиотека на Льоб „Loeb Classical Library“ на Harvard University Press.

Тя е създадена преди повече от век от Джеймс Льоб с намерението да предостави на читателите възможност да се докоснат до писмените съкровища на древногръцкия и римския свят. Поле „Search“, разположено в горния, десен ъгъл на страницата, позволява на потребителите да търсят всяка гръцка, латинска или английска дума в цялата библиотека. Резултатите могат да се прецизират по език, автор, период и тема.

От Омир до Свети Августин, [дигиталната Класическа библиотека на Льоб] осигурява достъп до творбите на класическия гръцки и латински език. За авторитет и пълнота нищо не и съперничи от другите онлайн ресурси в тази област … Библиотеката на Льоб … остава до днес най-леснодостъпната колекция от класически шедьоври в Англофона … Сега, с тяхната дигитализация, [преводите] преминаха още една граница.

Том Холанд, Wall Street Journal

Достъпът е както в локалната, така и извън локалната мрежа на университета.

снимка:
Loeb Classical Library Foundation Fellowships [image]. Fundit.fr. Retrieved 16 June 2020, from https://fundit.fr/fr/calls/loeb-classical-library-foundation-fellowships

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля напишете коментар!
Име