Пиано Екстраваганца фест

55

“Нещо наистина нечувано” е мотото на фестивала “Пиано Екстраваганца”, който за втори път се  организира в София от почетния професор на Нов български университет и голям български пианист Людмил Ангелов.

От 22 до 30 септември 2012 г. в залата на Централния военен клуб  в София ще звучат 5 клавирни рецитала, 3 камерни концерта  и песенна вечер, музика, която изключително рядко се изпълнява и много често попада в графата “колекционерска”.
“Освен артистична, мисията на фестивала е и образователна – да помогне на публиката да преоткрие стойностни произведения, незаслужено останали в сянката на шедьоврите”, обяснява  Людмил Ангелов. Маестрото е приел като своя мисия съживяването, възстановяването на световното музикално наследство, което прави с подкрепата на съмишленици – колекционери на редки партитури.

Фестивалът е организиран с подкрепата на фондацията “Америка за България” и програмата “Култура” на Столичната община в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019. Между спомоществователите са още културните институти на Италия и Полша.

Подробности за програмата, изпълнителите и билетите ще намерите на официалния сайт на фестивала.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля напишете коментар!
Име